آنتی اکسیدان بالا
اولین خاصیتی که قهوه را از سایر نوشیدنیها متمایز میکند میزان آنتی اکسیدان بالای آن است. میزان آنتی اکسیدان قهوه حتی از و چای سبز که به عنوان منابع غنی آنتی اکسیدان شناخته میشوند بیشتر است و میتوان از آن به عنوانپادشاه آنتی اکسیدان مواد غذایی یاد کرد.
چرا مصرف آنتی اکسیدان اهمیئت بالایی دارد؟
در اثر برخی رفتار های غلط مثل مصرف دخانیات ،مصرف مواد مخدر،مصرف فست فود ها،در معرض اشعه ی خورشید و برخی مواد شیمیایی قرار گرفتن و ... رادیکال های آزاد در بدن تولید میشوند که ترکیبات سرطان زا هستند و یا به بافت ها آسیب میزنند.
آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را از بین میبرند.
از جمله مهمترین خواص آنتی اکسیدان موجود در قهوه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پیشگیری از انواع سرطان؛
پیشگیری از انواع بیماریهای قلبی و عروقی؛
پیشگیری از انواع سکته؛
پیشگیری از آرتروز؛
افزایش طول عمر
تقویت حافظه ی کوتاه مدت
بر اساس تحقیقی که گروهی از محققان اتریشی بر روی دانشجویان داوطلب انجام دادند مشخص شد حافظه کوتاه مدت داوطلبانی که روزانه یک فنجان قهوه دریافت میکنند عملکرد بهتری نسبت به سایر دانشجویان دارد.
کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل
بر اساس یک مطالعه انجام شده در کشور فنلاند مشخص شد که مصرف روزانه۳تا۵فنجان قهوه۶۵%خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در میانسالی را کاهش میدهد.
کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع2
دانشمندان براین باورند که یکی از علل آن، خاصیت ضد التهابی قهوه، اسید کافئیک موجود در قهوه و محافظت از سلولهای تولید کننده انسولین توسط قهوه است؛به طوری که بر اساس تحقیقی که در سال۲۰۰۹انجام شد مشخص شد مصرف روزانه چهار فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع۲را به میزان۵۰درصد کاهش میدهد.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کبدی
قهوه با سطح آنزیمهای کبدی ارتباط معکوس دارد به طوریکه هر چه مصرف قهوه افزایش یابد سطح آنزیمهای کبدی ناشی از التهابات کبد کاهش مییابد.
لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد قهوه عوارضی از جمله تپش قلب را در پی خواهد داشت. دانشمندان در تحقیقات خود به طور متوسط روزانه ۴ فنجان قهوه را مناسب اعلام کردهاند.
بهبود عملکرد های فیزیکی و ورزشی
مصرف روزانه ۵ فنجان قهوه (هم قبل از تمرینات ورزشی و هم پس از تمرینات ورزشی) سبب افزایش استقامت، تقویت انقباض عضلات، بهبود عملکرد فیزیکی و کاهش درک درد در عضلات میشود.
کاهش خطر ابتلا به نقرس
غلظت بالای اسید اوریک یکی از علل اصلی بروز بیماری نقرس است،قهوه باخاصیت آنتی اکسیدانی بالا سبب کاهش غلطت اسید اوریک میشود،تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه بیش از ۴ فنجان قهوه مینوشند ۵۷ درصد کاهش خطر ابتلا به نقرس را داشتهاند.
بهبود عملکرد مغز و خلق و خو و افسردگی
کافئین موجود در قهوه بر پیامرسانهای عصبی شامل نورآدرنالین (Noradrenaline)، دوپامین (ِDopamine) و استیلکولین (Acetylcholine) تاثیر گذار است.که باعث بهبود عملکرد مغز و خلق وخو میشوند وخطر ابتلا به افسردگی را به میزان ۲۰ درصد کاهش میدهد.
کاهش وزن و لاغری
مصرف قهوه متابولیسم بدن را از ۳ تا ۱۱ درصد افزایش میدهد. همچنین مصرف قهوه میتواند میزان سوخت چربی در بدن را از ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش دهد که این میزان در افراد مختلف متفاوت است.
کافئین موجود در قهوه چربیهای بدن را تجزیه کرده و با در دسترس قرار دادن و مصرف اسیدهای چرب موجب کاهش وزن و افزایش متابولیسم میشود.